Роман Абрамович
Роман Абрамович / БГНЕС
Руският бизнесмен Роман Абрамович стана най-богатият гражданин на Израел, съобщава в. "Таймс ъф Израел", цитиран от ТАСС. По данни на вестника Абрамович ще живее в престижния район на Тел Авив - Неве Цедек, в частна резиденция, която преди това е била хотел, който той купил от израелската актриса Гал Гадот.

На 24 май друго израелско издание - "Израел хайом", съобщи, че Абрамович е решил да имигрира в Израел заради затруднения около получаването на британска виза.

Според запознат източник от властите на Ерусалим Арбамович вече напуснал страната. Той е бил в Израел за няколко часа за оформяне на израелското гражданство.

Великобритания бави подновяването на визата на Роман Абрамович

По-рано днес Абрамович пристигна на летище "Бен Гурион" с частен самолет. В съответствие с процедурите на летището той е получил израелски вътрешен паспорт. Но дали му е бил издаден задграничен паспорт от еврейската държава засега не се съобщава. Изданието посочва, че бизнесменът е изпълнил всички необходими условия за получаване на израелско гражданство миналата седмица в посолството на Израел в Москва.

В качеството му на нов гражданин на Израел Абрамович няма да плаща данъци в период от 10 години, допълва изданието.

Вижте колекцията от спортни коли на Роман Абрамович (ВИДЕО)

През април 2015 г. израелският вестник "Глоубс" съобщи, че Абрамович е придобил за 25 милиона долара хотел "Версано" в Неве-Цедек, който стана първият недвижим имот, закупен от него на територията на Израел. Според изданието руският милиардер е купил и прилежащите към хотела площи в размер на 1500 кв. м.
 
Състоянието на Абрамович се оценява на 12,5 милиарда долара.
БТА