Роднините на болните от СПИН деца доволни от смърните присъди
Роднините на болните от СПИН деца доволни от смърните присъди / netinfo

Председателят на Асоциацията на семействата на заразените със СПИН деца Идрис Лага заяви, че решението на Върховния касационен съд на Либия, който потвърди смъртните присъди на българските медици, "олицетворява безпристрастността на либийското правосъдие".

Лага добави, че Висшият съдебен съвет може да намали присъдите или да ги отмени, съобщи електронното издание "Либия днес", цитирайки изявление на Лага за агенция Кудс прес. Председателят на Асоциацията на семействата на заразените със СПИН либийски деца изрази задоволството то си, както и това на близките на децата от потвърждаването на смъртните присъди.

Лага каза, че очаква тази седмица семействата на децата да оповестят в изявление с Фондация "Кадафи" детайлите на постигнато през изминалите два дни споразумение.

Във вторник фондацията съобщи, че семействата на децата са се съгласили с размера на компенсациите, чрез които случаят да бъде уреден, припомня агенция Ал Кудс и отбелязва, че съобщението за постигнатото съгласие може да бъде оповестено "в рамките на часове".