Родителите на Мадлин не губят вяра, че ще докажат невинността си
Родителите на Мадлин не губят вяра, че ще докажат невинността си / снимка: БГНЕС
Родителите на изчезналото в Португалия британско момиченце Мадлин Маккан са уверени, че ще докажат пълната си невинност, предаде Франс прес, цитирайки изявление на бащата Джери Маккан, публикувано в интернет блога, посветен на Мадлин.

„Аз и Кейт сме 100 процента сигурни в невинността на другия. Нашето семейство и нашите приятели са неотлъчно до нас и ни подкрепят", казва Джери Маккан в изявлението си.

"Уверени сме, че когато всички факти бъдат представени, ние ще докажем, че не сме изиграли абсолютно никаква роля в отвличането на Мадлин", допълва Джери Маккан.

По-рано днес директорът на португалската съдебна полиция Алипио Рибейро каза, че ДНК анализът на пробите от кървавите следи, открити в кола, наета от родителите на Мадлин няколко седмици след изчезването на детето, не съответстват напълно с генетичния профил на момиченцето, предадоха световните агенции.

Думите на Рибейро последваха публикации в британската преса, че резултатите от ДНК анализа на пробите от кървавите следи, открити в колата, както и в стаята, откъдето на 3 май тази година изчезна Мадлин, са се оказали 100 процента съвместими с генетичния профил на момиченцето.

Кървавите следи, незабележими с просто око, бяха открити с помощта на полицейски кучета, изпратени в Португалия от Великобритания преди месец. Първо следи бяха намерени в хотелската стая в курорта Прая да Лус, от която изчезна Мадлин. По-късно следи бяха намерени и в багажника на кола, наета от семейство Маккан 25 дни след изчезването на детето.