Родителите на Мадлин може да са въвлечени в изчезването й
Родителите на Мадлин може да са въвлечени в изчезването й / netinfo

Нови съдебномедицински експертизи подкрепят теорията, че родителите на издирваното от май британско момиченце Мадлин Маккан може да са въвлечени в изчезването й, предаде ЕФЕ, като се позова на информация в британския в. "Ивнинг стандард".

Резултатите от втората поредица изследвания, направени в лаборатория в Бирмингам, са били предадени на португалската полиция. Изследванията се основават на открита ДНК на момиченцето в наетата от семейство Маккан кола 25 дни след изчезването на детето. Смята се, че подложената на изследване ДНК е получена от телесните течности и косата на Мадлин.

Били са намерени и следи от кръвта на Мадлин в хотелската стая на родителите й в курорта в Южна Португалия, където детето изчезна.

Според източниците на британския вестник тестовете сочат, че телесните течности, открити в колата, са от труп и че тялото е местено.

Източниците посочват също, че количеството на намерения генетичен материал е твърде голямо, за да е пренесено чрез дрехи или играчки на детето или чрез вещи на родителите й.

Резултатите от тестовете не доказват да има замесени трети лица.