Родителите на Мадлин Маккан разпространиха нейн фоторобот
Родителите на Мадлин Маккан разпространиха нейн фоторобот / снимка: БГНЕС

Родителите на изчезналото в Португалия британско момиченце разпространиха неин фоторобот. Преди две години на 3 май в португалския курорт Прая да Луш изчезна безследно 3-годишната тогава Мадлин Маккан. Сега момиченцето трябваше да е вече на пет години. По повод годишнината от изчезването й родителите на Мадлин - Кейт и Гери Маккан, показаха фоторобот на дъщеря си, пише вестник "Дейли телеграф".

Фотороботът беше представен по време на гостуването на родителите на Мадлин в шоуто на Опра Уинфри. Снимката е дело на британски съдебен лекар. За целта той използвал снимки на Мадлин отпреди две години и снимки на родителите й, когато са били на пет години. После ги обработил с компютърна програма и така получил образа на петгодишната Мадлин.

Снимките ще бъдат разпространени в интернет и на нови плакати. Родителите на момиченцето се надяват, че след като ги видят, много хора ще сигнализират, че са видели жива дъщеря им. Това ще стане на специална гореща линия, а сигналите ще бъдат проверявани от частни детективи, работещи за семейство Маккан.