Родителите на Мадлин готови да се подложат на детектор на лъжата
Родителите на Мадлин готови да се подложат на детектор на лъжата / netinfo

Родителите на малката британка Мадлин Маккан, която изчезна през май тази година в Южна Португалия, са готови да се подложат на детектор на лъжата, за да бъдат изчистени от всякакво подозрение. Това съобщават няколко британски вестника, цитирани от Франс прес.

Кейт и Джери Маккан бяха заподозрени в непредумишлено убийство и скриване на труп и разпитани от португалската полиция на 7 септември. Анонимен източник, близък до семейството, отбелязва пред таблоида "Сън", че родителите на изчезналото момиченце не са спирали да повтарят, че желаят да сътрудничат изцяло на полицията, но че до този момент не са получавали никакво искане в тази насока от португалските власти.

Главният прокурор на централния португалски окръг Евона Луиш Билру Верао, който отговаря за разследването, заяви в сряда вечерта, че никакъв нов елемент не оправдава провеждането на нови разпити на Кейт и Джери Маккан.

Двамата съпрузи не спират да повтарят, че са невинни, и да призовават за продължаване на издирването на четиригодишната им дъщеричка, за която са убедени, че е била отвлечена. Според тях Мади е изчезнала, докато спяла в стая от хотелски комплекс в южния португалски курорт Прая да Луш заедно с братчето и сестричето си, докато те двамата вечеряли в намиращ се на петдесетина метра ресторант.