Роаял ще съди авторите на книга за семейния й живот
Роаял ще съди авторите на книга за семейния й живот / netinfo

Претърпялата поражение на президентските избори кандидатка на френските социалисти Сеголен Роаял и житейският й партньор - социалистическият лидер Франсоа Оланд, ще потърсят правата си в съда във връзка с публикуване на книга, разкриваща подробности за семейния им живот, предаде Франс прес.

Книгата "Фаталната жена" е написана от журналистите от френския вестник "Монд" Рафаел Баке и Ариан Шьомен. Премиерата й ще бъде на 11 май, но списание "Нувел обсерватор" публикува откъси от нея тази седмица.

В книгата журналистите разкриват, че двойката Роаял - Оланд преживява криза, която е назряла още през ноември миналата година. Тогава Оланд искал Роаял да не се бори за кандидатурата на социалистите за президентските избори, а да излезе от играта в полза на друг социалист - бившия френски премиер Лионел Жоспен.

Роаял се възпротивила на идеята и заплашила, че ако Оланд настоява с това предложение, тя ще му забрани да се вижда с децата им.

Авторите на книгата научили тази пикантна информация от близък на семейството Роаял - Оланд - депутата Жюлиен Дре. Роаял и Оланд са натоварили адвоката си Жан-Пиер Миняр да отнесе въпроса в съда, тъй като книгата накърнява личния живот, достойнството и престижа им.