/ Gulliver/Getty Images
Американски конгресмен от Републиканската партия обвини принц Хари и Мегън Маркъл в „намеса“ в предстоящите избори за президент на САЩ, разкрива британският вестник Daily Mail.

Конгресменът Джейсън Смит от Мисури настоява британското правителство да поиска от кралица Елизабет II да лиши Меган Маркъл и принц Хари от техните кралски титли за „намеса“ в предстоящите избори в САЩ, като твърди, че семейството ги използва, за да влияе на избирателите в страната. По информация на изданието Смит ще изпрати писмо до посланика на Великобритания в САЩ Карън Пиърс със съответното искане в петък.

В коментар, направен в края на септември, когато някои от щатите в САЩ започнаха предсрочното си гласуване, принц Хари призова хората да „отхвърлят речта на омразата“, докато Меган нарече гласуването на 3 ноември „най-важните избори в живота ни“.

Думите им предизвикаха вълни от двете страни на Атлантическия океан и бяха възприети като насочени срещу настоящия държавен глава на САЩ Доналд Тръмп, включително и от самия него, подчертават от редакцията.

Смит посочва, че британското кралско семейство има дълга традиция за политически неутралитет и отбелязва, че САЩ са изразили загриженост от чужда намеса в изборите си.
Агенция "Фокус"