/ iStock/Getty Images
Полша съобщи, че за изминалото денонощие са били регистрирани 29 978 нови случая на коронавирус - рекорд от началото на пандемията, предаде Ройтерс. Страната е обхваната от трета епидемична вълна, предизвикана от т.нар. британски вариант на вируса.

Досега в Полша има над 50 хиляди смъртни случая, свързани с COVID-19. За последните 24 часа починалите с коронавирус са 575 - най-много за едно денонощие от началото на годината.

Полша вероятно ще трябва отново да затегне ограничителните мерки, обяви по-рано началникът на правителствената канцелария Михал Дворчик, цитиран от Ройтерс.

По разпореждане на полските власти от миналата седмица са затворени театрите, моловете, хотелите и кината. Причината е ръстът в броя на новозаразените, главно заради разпространението на т. нар. британски вариант.

Според все повече публикации в местни медии предстои затягане на мерките преди Великден, когато черквите са пълни с хора и по традиция има семейни събирания.

По думите му Дворчик правителството "не може да остане безучастно" в тази ситуация и "ще трябва да вземе решения". Дворчик отказа да даде подробности за предстоящите по-строги ограничения.