Рейтингът на Буш остава рекордно нисък
Рейтингът на Буш остава рекордно нисък / netinfo

През февруари едва 35 на сто от американците са одобрявали политиката на президента Джордж Буш, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на резултати от проучване, извършено заедно с агенция за социологически анализи "Ипсос".

Февруарският резултат е с три пункта по-добър в сравнение с януари, но като цяло рейтингът на Джордж Буш в момента е на най-ниското равнище, регистрирано за президент в средата на втория му мандат от 56 години насам, посочва АП.

Крайната оценка на одобрението за Буш се оформя въз основа на оценките за редица показатели на неговата дейност като президент.

Дейността му в сферата на икономиката се подкрепя от 41 на сто от анкетираните. Вътрешната политика на Буш се одобрява от 37 на сто от анкетираните, външната политика и борбата с тероризма - от 38 на сто, и политиката на Белия дом в Ирак - от 32 на сто.

Като цяло американците са песимистично настроени, посочва АП. Над две трети от анкетираните, 68 на сто, смятат, че "нещата вървят в неправилна посока". Жените са по-големите песимисти – само 24 на сто от тях смятат, че Америка "върви по правилния път".

Одобрението за дейността на Конгреса на САЩ също е ниско – 32 на сто. Първоначалният ентусиазъм, появил се веднага след като демократите поеха контрола над двете камари, се е изпарил. Спаднало е дори одобрението сред анкетираните, които са се представили като привърженици на Демократическата партия - от 39 на сто пред януари на 33 на сто през февруари.