Редица европейски страни осъдиха атентатите в Йерусалим
Редица европейски страни осъдиха атентатите в Йерусалим / netinfo
Европейският комисар по външните отношения Бенита Фереро-Валднер осъди остро атентата срещу религиозното училище в Йерусалим, при който загинаха осем ученици, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. Убийството на невинни граждани, независимо дали са израелци или палестинци, не служи на никаква кауза добави той.

Британският премиер Гордън Браун също осъди атентата, като заяви, че това е опит да се нанесе удар в сърцевината на мирния процес. Браун подчерта, че само решителността на целия свят може да попречи на тези, които искат да провалят мирния процес.

Ангела Меркел също осъжди атентата и изказа съболезнованията си в телефонен разговор с премиера Ехуд Олмерт, съобщи говорителят Улрих Вилхелм.

Италианският премиер Романо Проди осъди атентата, като призова Ехуд Олмерт да продължи мирните преговори между израелци и палестинци.

Италия остава на страната на Израел в борбата срещу тероризма и продължава да подкрепя постигането на справедлив и траен мир между израелци и палестинци, който да бъде признат от всички арабски държави от региона.

Френският президентът  Никола Саркози осъжда терористичното варварство, заяви говорителят на Елисейския дворец Давид Мартинон. Той припомни, че френският президент ще се срещне с израелския си колега Шимон Перес.