/ БГНЕС
Държавният глава Румен Радев изпрати днес съболезнователно писмо до кралицата на Обединеното кралство Елизабет Втора по повод атентата в град Манчестър, при който загинаха десетки граждани, а много други бяха ранени. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

"С дълбока скръб приех новината за кървавия терористичен акт по време на концерт в "Манчестър Арена", отнел живота на невинни хора. Във връзка с това трагично събитие, потопило в скръб много семейства, бих искал да изразя, от свое име и от името на българския народ, най-искрени съболезнования и съчувствие на близките и роднините на загиналите", се казва в писмото на президента Румен Радев до кралица Елизабет Втора.

Премиерът Бойко Борисов също изразни съпричастност във Фейсбук.
 

Бих искал да изкажа дълбоките си съболезнования към близките на загиналите и пострадалите от терористичния акт, извършен...

Публикувахте от Бойко Борисов в 22 май 2017 г.
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до външния министър на Обединеното кралство Борис Джонсън. Това съобщиха от МВнР.

"Моля, приемете от името на българския народ, на българското правителство и от мое име най-дълбоки и искрени съболезнования за жертвите на бомбения атентат в Манчестър, погубил толкова млади хора. България е потресена от този ужасяващ и нечовешки акт на жестокост. Няма кауза, която да оправдае подобни варварски действия."
БТА