Развалено месо намериха в ресторанта, където вечеряли Путин, Станишев и Караманлис
Развалено месо намериха в ресторанта, където вечеряли Путин, Станишев и Караманлис / netinfo

100 килограма развалено месо заловиха здравни инспектори в ресторант в Атина, няколко часа преди руският президент Владимир Путин да вечеря там с премиерите на България и Гърция Сергей Станишев и Костас Караманлис, предаде Асошиейтед прес.

Заловени били 23 килограма говеждо месо, 76 килограма свинско и 5 килограма крокети със сирене, смятани за негодни за консумация. Собствениците на ресторанта рискуват глоба от 50 хиляди евро.

Гръцките санитарни власти съобщиха, че направили проверката в намиращия се под Акропола луксозен ресторант "Дионисий" рано в сряда - преди Путин и Станишев да пристигнат в страната за подписването на споразумението за изграждане на петролопровода "Бургас-Александруполис". Храната за гостуващите делегации е била осигурена от кабинета на премиера, съобщи негов служител.

Гръцките санитарни власти отбелязаха, че винаги проверяват ресторантите и други места преди посещения на високопоставени чуждестранни представители.

Путин, Станишев и Караманлис вечеряха в "Дионисий" късно в сряда, припомня Асошиейтед прес. Те бяха придружени от министрите на външните работи на страните си, високопоставени правителствени служители и представители на енергийни корпорации. Основното ястие по време на вечерята бе риба.