Разследват директора на МВФ за любовна афера
Разследват директора на МВФ за любовна афера / БГНЕС
Директорът на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан се разследва дали се е възползвал от положението си, за да осъществи сексуална връзка с подчинена, съобщава „Уолстрийт Джърнъл“, цитиран от Франс прес.

Изданието пише, че юридическата фирма Morgan, Lewis & Bockius LLP е наета от МВФ да ръководи проверката, която се очаква да приключи до края на месеца. Разследването е концентрирано върху връзката на Строс-Кан с унгарката Пироска Наги – бивша служителка в департамента, отговарящ за Африка, съобщава БГНЕС.

Унгарката е омъжена. Двамата са си разменили електрони писма относно възможна интимна връзка, която най-вероятно е започнала в началото на тази година по време на конференция в Европа, пише „Уолстрийт Джърнъл“.

Електронните писма са били открити от съпруга на Наги – известния аржентински икономист Марио Блехер, който също работи за МВФ. Строс-Кан заявява, че сътрудничи и ще продължи да сътрудничи за изясняване на случая. Той подчертава, че никога не е злоупотребявал с положението си като директор на МВФ.