/ Istock
Осем месеца след подозрителната смърт на модната дизайнерка Катрин Галахър разследващите обявиха случая за убийство, предаде ЮПИ.

В. „Ню Йорк таймс“ се позова на Полицейското управление на Ню Йорк, което обяви, че разследването на смъртта на Катрин Мари Галахър се е превърнало в разследване за убийство, след като съдебен лекар e постановил, че дизайнерката е починала от остро отравяне.

Аутопсията на 35-годишната Галахър разкри, че тя е била опиянена със смъртоносен коктейл, съдържащ фентанил, парафлуорофентанил и етанол. Разследващите предполагат, че целта е била кражба и затова Галахър е била упоена.

Модната дизайнерка беше намерена мъртва през юли 2022 г. в апартамента си в Манхатън, Ню Йорк.
Нюйоркският канал на телевизия Ен Би Си съобщи в петък, че правоприлагащите органи не могат да определят дали нещо липсва от дома на Галахър.

„Решението на съдебният лекар днес потвърждава това, което си мислехме: Кейти е жертва на престъпление“, каза семейството на Галахър за телевизионния канал. „Укривахме тази информация, докато чакахме официалното постановление. Разпространението на тази новина ни помага да изясним нещата, да търсим справедливост и да скърбим по-открито.“

Смъртта на дизайнерката е един от няколкото случаи, разследвани като кражби с помощта на наркотици в Ню Йорк, съобщи електронното издание на "Гардиън". През изминалата година в града е имало 26 подобни случая.

Галахър е възпитаник на Академията по дизайн в Роуд Айлънд.

„Тя беше уникална, красива, умна, невъзмутима и винаги искаща. Беше трудолюбива и талантлива, имаше толкова много идеи и планове за бъдещи проекти“, написа Академията в текст в памет на покойната дизайнерка. „Толкова сме горди с нея и с всичко, което тя постигна в рамките на своя кратък, но пълноценен и красив живот. За нас тя беше Кейти, нашата дъщеря, сестра и приятел.“

Галахър стартира модната си марка през 2010 г. Сред звездите, носили нейни тоалети, са Лейди Гага, Рита Ора и Лавърн Кокс.
Ада Ефтимова/БТА