Разпространиха рисунка на възможния похитител на Мадлин
Разпространиха рисунка на възможния похитител на Мадлин / netinfo
Родителите на британското момиченце Мадлин Маккан, която преди шест месеца изчезна от хотелска стая в португалски курорт, разпространиха фотопортрет на евентуален похитител на детето, предаде ДПА.

Рисунката е публикувана в британските медии и показва мъж с дълга до раменете черна коса, който носи в ръка видимо заспало или загубило съзнание дете.

Говорителят на родителите на Мадлин - Кларънс Мичъл, каза, че рисунката е публикувана по съвет на частни детективи, натоварени с издирването на момиченцето, което е в неизвестност от 3 май. Португалската полиция дала "мълчаливото си одобрение" рисунката да бъде разпространена чрез родителите Кейт и Джери Маккан.

Авторката на рисунката е била на обучение във Федералното бюро за разследване на САЩ. Тя е изготвила изображението чрез фоторобот по данни на 36-годишната британска Джейн Танър. Танър е сред приятелите, с които семейство Маккан бе на почивка в курорта Прая да лус. Жената обяснила, че в нощта на изчезването на Мадлин видяла мъж, който носел дете. Танър обаче не могла да даде сведения за лицето на мъжа, така че на рисунката то липсва.