/ iStock/Getty Images
Националната полиция на Перу откри тунел с дължина най-малко 180 метра, който се изгражда от място в квартал Сан Хуан де Луриганчо, в източната част на Лима, към близкия затвор „Мигел Кастро“, съобщава „Дойче Веле“.

Информацията беше потвърдена от генералния командир на полицията Сезар Сервантес, след като обиколи мястото, което беше заобиколено в понеделник сутринта от десетки агенти.

"Установено е, че е било възможно евентуално бягство на затворници, свързано с престъплението незаконен трафик на наркотици, основно с чужда националност," каза Сервантес пред журналисти.



Той добавя, че в координация с Националния наказателен институт е било разпоредено преместването на шестима затворници за незаконен трафик на наркотици, за които се твърди, че са били тези, които ще използват тунела, за да избягат от затвора.

Затворът, известен като "Canto Grande", заема площ от около 5 хектара, в която събира около 5800 затворници за общи престъпления до корупция и трафик на наркотици, включително чужденци.



Агентите на полицията намериха устието на тунела в жилищен район в блок 8 на булевард „Санта Роза“, намиращ се на няколкостотин метра от затвора.
Съседите казали на местните медии, че на мястото се извършват нощни строителни работи и камионите тръгват с много пръст и разчистване.
БГНЕС