/ iStock/Getty Images
987 нови случая са регистрирани за денонощие в южната ни съседка, а 978 са се излекували от болестта през изтеклия период, съобщи в. „Дейли Сабах”.

Турция няма да затваря хотели при случай на COVID-19

Турция потвърди още 978 възстановявания от коронавируса, което повиши общият им брой до 216 494,
според здравния министър Фахретин Коджа. Позовавайки се на данните на здравното министерство Коджа заяви в Tуитър, че 987 души повече са заразили COVID-19 през последните 24 часа, с което общият брой на случаите в страната е нараснал до 232 856.

Починалите от коронавируса в страната след последното денонощие са 5 728, с 18 нови смъртни случая през последните 24 часа. Коджа подчерта, че броят на хората с тежки симптоми остава същият като процент в провинциите, където броят на случаите се е увеличил през последните три дни.

1,2 милиона турски семейства са получили финансова помощ в пандемията

„Броят на критично болните пациенти в цялата страна е под контрол”, добави той. Коджа изрази безпокойството си от липсата на мерки по време на мюсюлманския празник на Курбан Байрам и каза, че евентуалните резултати от това ще се видят в следващите дни.

Вчера турският здравен министър заяви, че броят на заразените се увеличава в а столицата Анкара, Мардин, Диярбекир, Газиантеп и Коня. През изтеклото денонощие в Турция са направени над 40 247 теста за COVID-19.
БГНЕС