Ратко Младич се укрива в Белград, смятат експерти
Ратко Младич се укрива в Белград, смятат експерти / снимка: БГНЕС

Сръбски експерти смятат, че бившият командир на босненската сръбска армия генерал Ратко Младич също както задържания преди десет дни Радован Караджич се укрива в Белград. Според тях Младич живее дискретно в някой от военните блокове в новата част на сръбската столица Белград, съобщава вестник "Блиц". Укриването на бившия лидер на босненските сърби Радован Караджич е било организирано с помощта на спецслужбите. Хора от същата мрежа подпомагат по идентичен начин и на Ратко Младич, смятат експертите.

Задържането на Караджич е червен сигнал за Младич и за тези, които го укриват. В момента те търсят нови начини за укриването му и промяна на външния му вид. Според сръбските експерти до задържането на Караджич генерал Ратко Младич е живеел тихо, скромно и без да бие на очи. Същите източници на изданието твърдят, че Младич се движи с очила, леко брадясал и надебелял с няколко килограма. Както Караджич, така и той притежава фалшиви документи и без помощта на службите той не може да бъде арестуван, казват още експертите пред изданието.

"Аз съм убеден, че Ратко Младич и Горан Хаджич се укриват по същия начин както и Караджич. Използват се професионални методи за укриването им", казва по този повод, бивш служител на сръбската държавна сигурност пред вестник "Блиц".