/ iStock/Getty Images
Министерството на вътрешните работи на Афганистан съобщи, че при експлозия на бомба близо до училище в западната част на Кабул са убити 55 души, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

САЩ ще оставят военния си контингент в Афганистан след договорената с талибаните дата 1 май

Много от убитите са ученици. Има 150 ранени, като повечето от тях също са ученици. Експлозията е станала в населения предимно от шиити квартал Дащ-е-Барчи.
 

Говорител на здравното министерство заяви, че гневни тълпи са нападали линейки и дори са били здравни работници. Той помоли местните жители да окажат съдействие на линейките да стигат безпрепятствено до мястото на взрива.

Убити и ранени при бомбено нападение срещу автобус в Кабул

До момента в болница са закарани 46 души.
Възможно е броят на жертвите да се увеличи, казаха говорителите на двете министерства.
 

За момента никой не е поел отговорност за атаката. В предишни случаи "Ислямска държава" е поемала отговорност за нападения над шиити в същия район, отбелязва АП.
 

Миналия месец САЩ обявиха планове да изтеглят целия си военен контингент от Афганистан най-късно до 11 септември. Според афганистански официални лица, се наблюдава увеличаване на нападения от талибани в цялата страна, отбелязва Ройтерс.

За атаката още не е поета отговорност. Говорителят на талибаните Забиула Муджахид отрече те да са замесени и осъди атентата.
БТА