/ БГНЕС
Чеченският лидер Рамзан Кадиров поиска от турския президент Реджеп Тайип Ердоган да преразгледа готовността си да евакуира бойците от полка "Азов", разположени в завода "Азовстал" в Мариупол. Той написа това в своя канал Telegram.

Турция готова да евакуира с кораб украинските бойци и цивилни от Азовстал

"Администрацията на турския президент Реджеп Ердоган излезе с готовност да евакуира нацистите от Азовския полк, попаднали в капана на мазетата на "Азовстал". Обръщам се към турския президент Реджеп Ердоган: хората от "Азов" са убийци и безбожници, които сега ви се представят за невинни жертви на руската агресия. Не се оставяйте да бъдете измамени от престъпници, които искат да избегнат съдебния процес и заслуженото наказание с ваша помощ", написа Кадиров.

Той добави, че представители на полка "Азов" държат цивилни в мазетата на "Азовстал" насила, използвайки ги като жив щит, и че военните са замесени в множество убийства на цивилни в Донбас.

Украйна: Преговаряме с Русия за евакуиране на ранени бойци от Азовстал

В събота говорителят на турския президент Ибрахим Калин заяви пред Ройтерс, че Анкара е готова да изпрати кораб, който да евакуира украинските военни и цивилните граждани от завода "Азовстал" в Мариупол.
БТА