/ Gulliver/Getty Images
Най-малко една ракета "Катюша" е паднала близо до периметъра на военна база в Северен Ирак, където се намират американски военни части, съобщи иракската армия, цитиран от Асошиейтед прес.

Ракетата е паднала в близост до просторната военновъздушна база "Айн ал Асад" в западната провинция Анбар, но не е експлодирала, се посочва в изявление на военните.
Няма големи щети, се допълва в съобщението. Иракски служител по сигурността, пожелал анонимност, заяви, че оградата по периметъра на базата е минимално повредена.
Разследване на силите за сигурност установи, че снарядът е бил изстрелян от район, намиращ се недалеч от военновъздушната база.

Това е поредната атака срещу американските сили в Ирак. Ракети се изстрелват към военни бази, приютяващи американски военни, и американското посолство в силно укрепената Зелена зона в Багдад, отбелязва АП.

Атакуваха с ракети и дрон по бази с американски военни в Ирак

Редовните нападения се определят като разрушителни от американските подизпълнители, работещи във военните бази. Неотдавна Локхийд Мартин (Lockheed Martin) премести екипите си за поддръжка на изтребителите Ф-16, позовавайки се на опасения за сигурността.

САЩ и Ирак договарят график за изтегляне на чуждестранните войски от страната. Разговорите започнаха още по време на управлението на бившия американски президент Доналд Тръмп и бяха възобновени, след като идването в Белия дом на действащия президент на САЩ Джо Байдън.
БТА