Кей Нишикори е вторият финалист в Монте Карло
Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да сътвори чудото и да победи Краля на клея Рафаел Надал на любимата му настилка. Световният номер 1 демонстрира класата си на червено и след 6:4, 6:1 е на финала на Мастърса в Монте Карло.
 
Четете в Gong.bg: Гришо вярва, че ще дойде ден, в който ще победи Надал на клей


Така Григор остана само с една победа от вече 12 мача с Матадора. Въпреки това Димитров трябва да е доволен - това беше най-доброто му представяне на този турнир, който той определя като "домашен" за себе си.

По пътя към полуфиналите Гришо победи последователно Пиер-Юг Ербер и Филип Колшрайбер в три сета, а с Давид Гофен се справи с 2:0 сета на четвъртфиналите.
 

Guliver/Getty Images


А Рафаел Надал се е устремил към 11-а си титла от Монте Карло и едва ли има кой да го спре. Испанецът лети по кортовете в Княжеството и дори счупи личния си рекорд. Надал вече е с 35 поредни спечелени сета на тази настилка.

В спора за титлата и наградния фонд от 4,9 млн. евро в неделя Рафаел Надал ще срещне японеца Кей Нишикори. В оспорван полуфинал бившият номер 5 в света надви поставения под номер 2 в схемата Александър Зверев от Германия. Това бе едва вторият мач помежду им на ниво АТП, като вече двамата имат по една победа. Първият им сблъсък беше миналата година на турнира във Вашингтон, където Зверев се наложи с 2-0.

Подробности за развоя на срещата вижте тук

Guliver/Getty Images


Следващата седмица Григор Димитров ще играе в Барселона. Той е поставен под №2 и във втория кръг очаква германецът Филип Колшрайбер или французина Жил Симон.