/ БГНЕС
Тенисистът Рафаел Надал се включи в разчистването на остров Майорка след потопа, който отне живота на девет души. Стотици доброволци също се включиха във възстановяване на острова от нанесените от дъждовете щети.

Порои в Испания, има жертви, ранени и изчезнали (ВИДЕО/СНИМКИ)

Поройни дъждове предизвикаха наводнения в източната част на Майорка, главния от Балеарските острови, изключително популярен сред туристите испански архипелаг в Средиземно море. Потоци от мръсна вода влачиха коли по тесните улици на източния град Сант Лоренс. Реките преляха и заляха пътища и къщи. 12 души загинаха.
 
Световният №1 в тениса не се посвени да обуе гумени ботуши и да хване лопата, за да помогне след бедствието, опустошило родното му място. Заедно с него бяха и други хора от щаба на академия му в Манакор, сред които и фитнес треньорът му Рафаел Маймьо.
 
Освен помощ в разчистването на острова, Надал отвори и вратите на академията си, за да приюти някои от останалите без покрив след бедствието.
 
"Това е много тъжен ден за Майорка. Нашите най-искрени съболезнования са към семействата на загиналите в Сан Йоренк. Нашата академия "Спортен център Рафаел Надал" е отворена за останалите без дом семейства", обяви тенисистът.
 
В действителност тенис звездата искал да остане анонимен в помощта си и да не бъде сниман. Фотографи обаче бързо разпространиха кадрите.