/ Guliver/Getty Images
Григор Димитров и Рафаел Надал изиграха великолепен тенис сблъсък помежду си, но испанецът отново се оказа победител в него след успех в три сета - 6:3, 4:6, 6:1.
 
Последният мач между двамата бе полуфиналът на Аустрелиън Оупън, където Надал победи в безмилостна петчасова битка, която според много специалисти бе най-добрият мач за годината. В Пекин световните №1 и №8 напомниха за онзи великолепен сблъсък с нова битка на изключително ниво, в която маратонските разигравания и спиращи дъха изпълнения бяха постоянни.

Гришо се класира за полуфинал в Пекин

Guliver/Getty Images


Нивото и на двамата на корта бе много високо, а разликата бе просто перфектната игра на Матадора във важните моменти, отбелязва Gong.bg. Димитров не успя да се възползва от своите шансове за пробив, но заслужи само поздравления за характера и волята за победа, както и за играта си през цялата седмица. Испанецът обаче показа защо е №1 в света към момента и заслужено стигна до победата след 2 часа и 16 минути игра.
 
Точно преди година Григор бе постигнал единствения си до този момент успех над Матадора след 6:2, 6:4. 365 дни по-късно обаче Надал показа колко дълъг път е извървял през това време и съумя да покаже най-доброто от себе си.
 

Guliver/Getty Images


Той стартира двубоя с игра, близка до перфектната и, въпреки че Григор също не игра слабо, единственият пробив в четвъртия гейм донесе успеха на испанеца. Надал стартира перфектно и във втората част, пробивайки още в първия гейм. В третия пък имаше два шанса за втори пробив и краят на мача изглеждаше близо. В този момент Димитров заигра по-агресивно и освободено, отрази опасността и върна пробива за 3:3. Надал на свой ред заигра малко по-колебливо, а съперникът му използва момента и с решителен пробив за 6:4 вкара двубоя в трета решителна част.
 
Получилият се в нея резултат от 6:1 не отразява отношението на силите, но Надал нанесе тежък удар с пробив още в първия гейм, а след това просто бе този, който използва по-добре шансовете си.
 

Guliver/Getty Images


Така Надал стигна до финала, където негов съперник ще бъде победителят от мача между Александър Зверев и Ник Кириос.

Гришо си открадна време за разходка в Китай (СНИМКА)

Григор пък се отправя към Шанхай, където през следващата седмица ще се проведе предпоследния за годината турнир от сериите Мастърс. В него Димитров е поставен под №6, а жребият показва, че отново може да се срещне с Надал на четвъртфинал.
 

БГНЕС

Gong.bg