/ ThinkStock/Getty Images
Самолет на авиокомпания "Емирейтс, пристигнал от Дубай, бе посрещнат от представители на здравните власти на нюйоркското летище "Джон Ф. Кенеди" заради болни пътници. Това съобщиха от авиокомпанията и нюйоркски медии, цитирани от Ройтерс и АП. Част от пътниците се връщали от Мека в Саудитска Арабия, където в момента има епидемия от грип.

Двупалубният "Еърбъс А388" се е приземил малко след 9,00 ч. местно време, каза говорителка на "Емирейтс". В самолета е имало 521 пътници. Самолетът беше поставен под карантина, но няколко часа по-късно тя беше отменена. Като предохранителна мярка на борда са се качили екипи на американските здравни органи, за да окажат необходимата медицинска помощ. Видеокадри от хеликоптер показаха самолета на пистата, заобиколен от автомобили на службите за спешна помощ и наземния летищен персонал.
Потвърдено е, че най-малко 19 от хората на борда на самолета на компанията "Емирейтс", който кацна в Ню Йорк от Дубай, са болни, предадоха Ройтерс и ТАСС. Симптомите са за остро дихателно заболяване. Част от пътниците се връщали от Мека в Саудитска Арабия, където в момента има епидемия от грип, отбелязва NOVA.

Десет от болните - трима пътници и седем членове на екипажа - са закарани в болници, а другите девет са били допълнително прегледани, но са отказали лечение, съобщи говорител на кметството на Ню Йорк.

Около 100 пътници се бяха оплакали, че са болни, със симптоми като кашлица и висока температура.

На всички пътници е било позволено да напуснат самолета.
БТА, nova.bg