Пътнически кораб с 185 пътници потъна в приток на река Амазонка
Пътнически кораб с 185 пътници потъна в приток на река Амазонка / снимка: БГНЕС

Пътнически кораб с 185 пътници на борда потъна в приток на река Амазонка на път от бразилския град Манаус към град Сантарем, предадоха световните агенции. Трима души са загинали при трагичния инцидент, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на информация на местните власти. Сред жертвите има дете на 8 години и жена на 50 години, допълва АФП.

Корабът  "Каролина до Норте" потънал във водите на река Негро, малко след като потеглил от Манаус. Причината за трагедията е повреда в механизма за управление на плавателния съд. Капитанът на кораба подал сигнал за повредата и плавателният съд бил взет на буксир от влекач. Трагедията се разиграла, докато корабът се връщал в пристанището в Манаус. Очевидно пътниците се били струпали от едната страна на кораба и така той се преобърнал под тежестта им, уточнява БТА, позовавайки се на информации на ИТАР-ТАСС, .

По-голяма част от пътниците все успели да се спасят с плуване. Започнали са издирвателни операции в района на потъването на кораба.

За последно подобна трагедия в река Амазонка имаше през май. Тогава 40 души загинаха, след като корабът, с който пътуваха попадна във водовъртеж, припомня ИТАР-ТАСС.