/ iStock/Getty Images
Първи смъртен случай от новия коронавирус бе потвърден в Испания, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на здравните власти.

Мъжът е починал още на 13 февруари в източната автономна област Валенсия. Направени след смъртта му тестове са установили, че той е бил заразен с вируса.

Британски гост в поставения под карантина хотел на испанския остров Тенерифе е бил диагностициран с новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на местните здравни власти.

Иран временно освободи 54 000 затворници заради борбата с коронавируса

Британецът, който е дал положителна проба снощи, досега не е бил държан в изолация в стаята си, тъй като не е имал никакви симптоми на инфекцията. Повече подробности не бяха дадени.

През изминалата седмица в хотела с вируса бяха диагностицирани 10 човека - всички те от една и съща италианска туристическа група.

Общият брой на заразените в Испания надхвърля 150. По-голямата част от тях са в автономна област Мадрид, отбелязва ТАСС.

Първи случай на коронавирус в Аржентина

Испанските власти наблюдават две огнища на заразата - в град Торехон де Ардос, близо до столицата Мадрид, и във Витория-Гастейс, в Страната на баските, на север, посочва Ройтерс.
БТА