/ Gulliver/Getty Images
​​​​​​​Ранени са били шест сирийски военни
Ожесточени сражения избухнаха днес в Северна Сирия между силите на режима в Дамаск и турските войски. Това се случва за първи път от началото на турската офанзива в Североизточна Сирия, започнала на 9 октомври.

Новината за сблъсъците съобщава Сирийският център за наблюдение на човешките права, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Артилерийски огън на силите на Анкара е взел на прицел силите на сирийския режим и е последвала престрелка тази сутрин в района на село Ал Асадия, близо до сирийско-турската граница.
 

"Ню Йорк таймс": Успехът на операцията срещу Багдади поставя под съмнение стратегията на Тръмп за изтегляне от Сирия


Убити са били шест сирийски военни.

Петима от военните са убити от артилерийски огън на турската армия, докато шести е бил екзекутиран от протурски сирийски бунтовници при сблъсъците край село Ал Асадия, близо до сирийско-турската граница.

Според телевизия Ал Арабия, която се позовава на кюрдски източници, турските военнослужещи и сирийските бунтовници, които ги подкрепят, са Петима от военните са убити от артилерийски огън на турската армия, докато шести е бил екзекутиран от протурски сирийски бунтовници при сблъсъците край село Ал Асадия, близо до сирийско-турската граница.
 

Русия прати чеченци в Сирия

​​​​​​​
Според телевизия Ал Арабия, която се позовава на кюрдски източници, турските военнослужещи и сирийските бунтовници, които ги подкрепят, са пленили и 14 сирийски военни, предаде ТАСС., предаде ТАСС.

В последните седмици имаше спорадични сражения между силите на сирийския режим и сирийски бунтовнически групи, подкрепящи офанзивата на Анкара.