/ iStock/Getty Images
Първа жертва на новия коронавирус е регистрирана в Албания, съобщава МИА.

Става дума за 73-годишна жена от Дуръс, която починала от сериозни усложнения от придружаващи сърдечни и белодробни заболявания.

Премиерът на Албания призова пенсионираните лекари да помогнат в борбата срещу COVID-19

„Седемдесет и три годишната пациентка с потвърден COVID-19 почина в 12:57 ч. от сериозни усложнения в резултат на няколко съпътстващи сърдечни и белодробни заболявания“, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Първи случай на коронавирус в Албания

Починалата жена се е завърнала от Италия преди 15 дни и е била хоспитализирана в болницата в Дуръс на 3 март.

Полицията и военните в Албания от утре ще извършват контрол и проверка за нарушения на правилата за карантина след завръщането на хора от Италия или други държави, засегнати от COVID-19. Това обяви премиерът Еди Рама във видеопослание до гражданите, като добави, че всеки, който наруши препоръката за самоизолация, ще бъде глобен с 5 000 евро и няма да бъде допуснат да се върне на мястото, където живее, без да заплати глобата.

Тези, които са се завърнали от Италия и други засегнати страни през последните 14 дни, трябва да се изолират. Всеки уловен на улицата утре ще бъде глобен с 5 000 евро и ще му бъде забранено да напуска страната, без да плати глобата“, каза Рама.
БГНЕС