Президентът на Русия Владимир Путин награди на специална церемония треньорите и футболистите от националния отбор на страната след успешното представяне на Мондиал 2018, съобщи ТАСС.
 

БГНЕС


Селекционерът Станислав Черчесов беше удостоен с ордена "Александър Невски", а играчите Игор Акинфеев и Сергей Игнашевич получиха почетни ордени. Останалите играчи и треньори бяха наградени с почетни грамоти от президента. След като благодари, Черчесов увери, че неговият екип е изпълнил задачата си "не за наградите", а защото "представляват Русия, достойнството и честта на нашата страна".
 

БГНЕС


"На първото световно първенство в Русия вие играхте ярко, уверено, показахте сплотеност, постоянство и воля, постигнахте целта без да жалите себе си", обърна се в словото си към спортистите Путин. Президентът отбеляза, че достигането до четвъртфиналите е много важен резултат за руския отбор.
 
"Мотото ви "Играем за вас", за феновете се оказа по-важно от резултатите", добави държавният глава.
 
Кръстиха степен орел на руския вратар Игор Акинфеев
 

БГНЕС


Владимир Путин не пропусна да похвали и играта на вратаря и капитан на тима Игор Акинфеев. Според президента със спасените дузпи на осминафинала срещу Испания Акинфеев се е превърнал в "легенда на руския и на световен футбол". В отговор вратарят благодари за създадената футболна инфраструктура в страната и за оказаното доверие към отбора.
 

БГНЕС


Още преди края на първенството президентът на Русия обяви футболистите от националния отбор за герои. Русия влезе като аутсайдер в турнира, след като в продължение на година нямаше победа в официален мач.
 

БГНЕС


Тимът на Станислав Черчесов обаче опроверга всички прогнози и достигна до четвъртфиналите на най-големия футболен форум. "Сборная" беше много близо дори до участие в полуфиналите, но допусна драматична загуба с дузпи срещу Хърватия.
 

БГНЕС

БТА