"Новичок" може да се произвежда в 20 страни по света, коментирал още руският президент
Строителството на газопровода „Турски поток“ ще помогне за повишаването на енергийната сигурност на Турция и страните от Югоизточна Европа, ако те поискат това, заяви руският президент Владимир Путин след края на преговорите си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
 

БГНЕС


„Строителството на газопровода „Турски поток“ върви по график. Изграждат се две тръби в морския участък, скоро ще започне подготовката за строителството на сухопътната част от проекта. Това ще позволи да се насити с газ както пазара в Турция, така и в редица други страни от Югоизточна Европа, ако естествено, те пожелаят това, а също така ще се повиши енергийната сигурност на региона“, каза Путин.

„Скъпият приятел Владимир Путин" пристигна в Турция за среща с Ердоган (СНИМКИ)
 

БГНЕС


В разговора с турския президент Реджеп Ердоган мимоходом е бил засегнат и случаят Скрипал. Руският президент Владимир Путин коментира, че отровни вещества, подобни на "Новичок", могат да се произвеждат в 20 страни по света.
 
"Според международни експерти, подобни нерво-паралитични вещества могат да бъдат произведени в около 20 страни по света", каза Путин на пресконференция след разговори с турския си колега в Анкара.
 

Британската лаборатория не можа да установи къде е произведено веществото, отровило Скрипал

В британския град Солсбъри на 4 март бяха отровени бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. Британската страна твърди, че руската държава е замесена в отравянето им с веществото А234, но Москва категорично отрича това.
БГНЕС