Владимир Путин
Владимир Путин / БТА
Руският президент Владимир Путин се зарече, че Русия ще постигне всички цели на своята военна кампания в Украйна и нарече герои руските войници и ръководителите на отбранителните сили в своя реч в Москва, предаде Ройтерс.

В свое изказване на заключителното годишно заседание на висшите ръководители на руската отбрана Путин каза, че военният съюз НАТО използва пълните си военни способности срещу Русия и призова присъстващите военни лидери да използват бойния си опит от Сирия и от продължаващата десет месеца "специална военна операция" в Украйна, както я нарича Москва.

Путин обеща да даде на въоръжените си сили всичко, което поискат в подкрепа на военната кампания в Украйна. Той каза, че няма финансови ограничения за това, което правителството ще предостави на въоръжените си сили. Путин добави, че Русия трябва да обърне специално внимание на важното значение на дроновете в конфликта и каза, че хиперзвуковата руска ракета "Сармат" – известна и като "Сатана II", ще бъде готова за разполагане в близко бъдеще.
Владимир Арангелов/БТА