/ Gulliver/Getty Images
Руският президент Владимир Путин, който беше забелязан да кашля по време на излъчено на живо по телевизията правителствено заседание, увери участващите в него официални лица, че е добре и че практически всеки ден се тества за COVID-19, предаде Ройтерс.

Путин си взе почивка, за да отиде на риболов в Сибир (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Не се тревожете, всичко е наред. Правят ми тестове практически ежедневно не само за COVID-19, но и за всякакви други инфекции, така че всичко е наред", отговори стопанинът на Кремъл, когато Валентина Матвиенко, председателят на горната камара на парламента, изрази безпокойство за здравето му.

Путин, който миналата седмица навърши 69 години, проведе заседанието от кабинета си във виртуален формат. Той отдаде кашлицата на ниската температура на въздуха и се възползва от възможността да призове колегите си да се ваксинират напълно.

Владимир Путин на 69: Рождените дни на президента – скромни, работни и ...(СНИМКИ)

Ежедневният брой на смъртните случаи от COVID-19 в Русия доближава рекордни нива. Миналия месец Путин беше принуден да се самоизолира, след като хора от антуража му дадоха положителен тест за коронавируса, но тогава Кремъл заяви, че той е "напълно здрав".
БТА