/ БТА
Руският президент Владимир Путин каза днес, че страната му е отворена за диалог за стратегическата стабилност и неразпространението на ядрени оръжия, предаде Ройтерс.

Въпреки войната в Украйна, както Русия, така и Съединените щати подчертаха важното значение на поддържането на комуникация по въпроса за ядрените оръжия. Двете страни са най-големите ядрени сили в света, като разполагат общо с около 11 000 ядрени бойни глави.

Пхенян отбеляза годишнина от Корейската война и се зарече да отмъсти на САЩ

"Русия е отворена за диалог за гарантиране на стратегическа стабилност, запазване на режимите за неразпространение на оръжия за масово унищожение и за подобряване на ситуацията около контрола върху въоръжаването“, заяви Путин на юридически форум в Санкт Петербург. 

Той каза, че въпросните усилия биха изисквали "усърдна съвместна работа" и биха били насочени към това да се предотврати повторение на "случващото се днес в Донбас".

Путин твърди, че това, което Русия е предприела в Украйна, е за да предпази етническите руснаци и рускоезичното население в източния регион Донбас от гонения от страна на украинските власти, отбелязва Ройтерс.

Русия ще постави точка на войната в Украйна там, където й е нужно

Днес той повтори тази своя позиция и обвини Украйна, че е извършила "престъпления срещу човечеството".

Според Киев и Запада руската инвазия е неоправдан акт на агресия, с който се цели завладяването на украинска територия и отстраняването на президента Володимир Зеленски.
 
БТА