Путин представи структурата и състава на правителството
Путин представи структурата и състава на правителството / снимкa: БГНЕС

Президентът на Русия Дмитрий Медведев подписа указ за преструктуриране на кабинета и кадровите назначения.

 Путин, който е премиер на Русия съобщи, че Министерството на промишлеността и енергетиката се разделя на отделни Министерства на енергетиката и промишлеността, създава се ново Министерство на туризма и спорта. Увеличен е броят на вицепремиерите. Сергей Собянин е вицепремиер и ръководител на апарата на правителството.

Вицепремиери са и Александър Жуков, Сергей Иванов и Игор Сечин. Първи вицепремиери са Виктор Зубков и Игор Шувалов. Сергей Лавров, Анатолий Сердюков, Алексей Кудрин, Татяна Голикова, Андрей Фурсенко, Юрий Трутнев, Рашид Нургалиев, Сергей Шойгу, Дмитрий Козак, Елвира Набиулина, Игор Левитин запазват постовете си в правителството.

Срещата се състоя в работния кабинет на президента в Кремъл, на вратата на който вече стои надпис “Президент на Русия Дмитрий Медведев”. Путин представи на президента за разглеждане своите предложения по структурата и състава на правителството. От своя страна Медведев съобщи, че възнамерява да утвърди новата структура и състав на кабинета днес.

Имахме достатъчно време за подготовката на структурата на правителството, за разработването на персоналните назначения”, каза руският държавен глава. “В продължение на два месеца ние с вас си сътрудничихме тясно, тези въпроси бяха обсъждани, каза Медведев.