/ БГНЕС
Терористичната мрежа Ал Кайда е резултат от дейността на САЩ. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю, включено във филма на американския режисьор Оливър Стоун, предаде ТАСС. Ал Кайда не е резултат на наша дейност, това е резултата от дейността на американските ни приятели, заяви руският президент.
 
Как Доналд Тръмп ще спасява Америка?

"Това започна още по времето на съветската война в Афганистан, когато американските спецслужби поддържаха различни направления на ислямския фундаментализъм в борбата със съветските войски в Афганистан. Американците си отгледаха и Ал Кайда, и Бен Ладен, а после всичко това стана неконтролируемо. Винаги става така и нашите партньори в САЩ трябваше да го знаят. това е тяхна вина", каза Путин.

Какво разкрива Путин в поредица от интервюта пред Оливър Стоун?

Той заяви също, че специалните служби на САЩ са помагали на бойците в Чечения и не са обръщали внимание на протестите на Москва по този повод Москва има доказателства, каза руският президент.

Излъчването на четирисерийния документален филм на Стоун "Интервюта с Путин" започна снощи по кабелния канал "Шоутайм".

„За“ и „против“ американските удари в Сирия: Как реагира светът

Във филма Путин казва, че договорките за неразширяване на НАТО на изток е трябвало да бъдат записани на хартия и е било грешка на Горбачов да разчита на приказките на САЩ и НАТО, че след обединяването на Германия и изтеглянето на руските войски от Източна Германия западната граница на НАТО няма да бъде преместена по-далеч от източната граница на ГДР.

В интервютата си за Стоун Путин говори по различни политически въпроси, разказва за семейството си, за желанието си да работи в КГБ
БТА