Владимир Путин покани американския си колега Байдън на открит разговор в ефира
Владимир Путин покани американския си колега Байдън на открит разговор в ефира / БТА
Руският президент Владимир Путин предложи на американския си колега Джо Байдън да проведат открит диалог в пряк ефир още утре или в понеделник. Путин каза, че е готов "още сега" да възложи на руското външно министерство организирането на такъв разговор, предаде ТАСС.

Пред телевизия "Росия-24" той заяви, че не би искал много да отлага този разговор, добави, че през почивните дни иска да замине за малко на почивка в тайгата, но утре или в понеделник би могъл да разговаря с Байдън.

"Ние сме готови по всяко време, което е удобно за американската страна", каза руският президент. Бихме могли да поговорим за двустранните отношения и за стратегическата стабилност, за решаването на регионални конфликти и за други проблеми, с които се сблъсква човечеството, каза Путин.

Тема на разговора би могла да бъде и борбата с коронавирусната пандемия. "Известно е, че ситуацията в САЩ не е лесна, те още са далече от решаване на тези въпроси. У нас движението е по-уверено напред, има за какво да поговорим, има какво да споделим", заяви той.

Путин подчерта, че разговорът с Байдън може да се състои "при условие, че това бъде открит, честен разговор, по същество, в пряк ефир". Руският президент заяви това по повод интервю на Байдън, в което той отговори утвърдително на въпрос дали би нарекъл руския президент "убиец".

Източник: БТА