Путин подготвя генерал за свой приемник?
Путин подготвя генерал за свой приемник? / БГНЕС, архив

В Русия се носят слухове, че президентът Владимир Путин подготвя за свой приемник 43-годишния генерал Алексей Дюмин, коментира специалистът по Русия и писател Юка Малинен.

Дюмин е роден през 1972 г. Той е кандидат на политическите науки и оглавяваше личната охрана на Путин. В началото на февруари президентът неочаквано го назначи за губернатор на Тулска област.

Путин: Панамските документи са опит на Запада да отслаби Русия

„По такъв начин той се учи на гражданско и икономическо управление", е мнението на Малинен. Според него Путин бил станал все по-подозрителен към старите си другари и все повече се затварял по отношение на тях, тъй като те успели да натрупат опит, да си изградят авторитет и били станали независими.
Поради това млад мъж като Дюмин щял да бъде абсолютно лоялен и зависим от Путин.

„Неочакваното предаване на властта на нов човек с неопетнена репутация би могло да спаси управляващата коалиция, както това стана и когато Путин дойде на власт", допълва той.

Кремъл: Западни медии готвят атака срещу Путин

Според Малинен спекулациите за избирането на Дюмин на президентския пост през 2018 г. и слуховете за назначаването на Кудрин за министър-председател говорят за криза в правителството.

„Безизходната ситуация се влошава и все по-разгорещено се обсъжда „проблемът 2018 година". Ще излезе ли Русия от изолацията, ако смени една символична за нея фигура", е въпросът, който задава Малинен. В същото време специалистът допуска, че Дюмин може да е само примамка за медиите, а реалното решение да бъде съвсем друго: "Ще бъде истинска изненада, ако през 2018 г. няма изненади".

Източник: БГНЕС