Джо Байдън Владимир Путин
Джо Байдън Владимир Путин / БТА
На конгрес на руската партия на властта "Единна Русия", посветен на предстоящите през септември парламентарни избори, президентът Владимир Путин обеща на руснаците отпускането на милиарди рубли за подобряването на жизнения им стандарт, предаде Франс прес.

Руският лидер говори в продължение на близо час пред неколкостотинте високопоставени представители на "Единна Русия", събрали се на конгрес в Москва.

Програмата на партията на властта трябва да е програма на народа, изтъкна Путин на фона на растящата непопулярност на "Единна Русия" сред руското население, провокирана от икономическия застой и корупционни афери.

Парламентарните избори в Русия ще бъдат в три поредни дни

Путин предложи отпускането на няколко десетки милиарда рубли за подобряването на обществения транспорт, на пътищата и инфраструктурите, за ремонта на училища и за почистването на реки.

"Едно проспериращо и солидно семейство с деца е бъдещето на Русия", каза още Путин, който остава верен на защитата си на семейните ценности и на целта си да се бори срещу демографския спад на Русия.

На фона на засилването на епидемията от COVID-19 в Русия и на полагането на усилия за провеждането на руската ваксинационна кампания срещу COVID-19, Путин призова също така за отпускането на най-малко сто милиарда рубли за укрепването на системата на общественото здравеопазване.
БТА