Путин не е решил дали да се кандидатира за президент
Путин не е решил дали да се кандидатира за президент / снимка: Reuters, архив

Руският премиер Владимир Путин заяви, че все още не е решил дали да се кандидатира на президентските избори през 2012 г. Путин каза, че ще реши какво е най-добро за Русия, когато изборите наближат, но беше категоричен, че нито той, нито президентът Дмитрий Медведев ще нарушат конституцията.

„Не сме решили какво ще е най-добре за Русия", заяви Путин в отговор на въпрос за изборите през 2012 г. Той направи това на среща в черноморския курорт Сочи с руски експерти от дискусионен клуб „Валдай". Путин е доминиращата фигура в управленския тандем с Медведев, когото той определи за свой предпочитан наследник след изтичането на втория му президентски мандат, посочва БГНЕС.

Бившият разузнавач от КГБ нямаше право да се кандидатира на президентските избори през 2008 г. Путин обаче ще може да е кандидат за изборите през 2012 г. за нов мандат от шест години. Двамата с Дмитрий Медведев обаче намекнаха, че само единият от тях ще се кандидатира за президент през 2012 г. и че ще се споразумеят предварително кой ще е той.