/ БГНЕС
В бъдеще не е изключено да се стигне до пълномащабен конфликт между Русия и НАТО, но в такъв случай светът ще бъде на крачка от трета световна война, от която никой не е заинтересован, заяви кандидатът за президент на Русия и настоящ държавен глава Владимир Путин на пресконференция в неделя вечер в предизборния си щаб, предаде ТАСС.

Путин направи изявления, след като частични резултати от президентските избори показаха, че е спечелил вота с рекорден резултат за постсъветската епоха.

Русия знае за присъствието на военнослужещи от страните от НАТО в Украйна, каза на пресконференцията Владимир Путин и допълни, че те масово умират там, съобщава ТАСС. 

"Въоръжени военнослужещи на страни от НАТО присъстват там, ние знаем. Чуваме и френска реч там, и английска реч. В това няма нищо добро, преди всичко за тях, защото те умират там, и то масово", каза той.

Путин обърна внимание на факта, че френският президент Еманюел Макрон, който преди това направи изявления за евентуално изпращане на войски в Украйна, вече е успял да внесе "корекции" в позицията си.

"В смисъл, че този контингент ще има второстепенни функции, ще се занимава с обучение на военнослужещи в Украйна, ще обяснява как да се използва западната техника и някои други функции от този род", каза руският президент и допълни, че „това не е много по-различно от това, което правят наемниците".

По думите на Путин Франция би могла да изиграе роля не за изостряне на конфликта в Украйна, а за мирното му уреждане и тази възможност все още не е пропусната, информира ТАСС. 

Според руския държавен глава с агресивната си външнополитическа реторика френският президент Еманюел Макрон "иска да прикрие малко вътрешнополитическите проблеми“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
София Георгиева/БТА