Путин нарече руската опозиция чакали и провокатори
Путин нарече руската опозиция чакали и провокатори / netinfo

Руският президент Владимир Путин окачестви днес представителите на руската опозиция като чакали, които дебнат финансиране от чужбина, и ги обвини, че подготвят улични провокации, които са усвоили от "западни специалисти", предаде Франс прес.

За жалост в нашата страна има хора, които са като чакали пред посолствата. Те разчитат на помощта на чуждестранни фондации, отбеляза Путин пред няколко хиляди свои привърженици, събрали се в спортния комплекс "Лужники" в Москва 11 дни преди парламентарните избори на 2 декември.

Президентът, който оглавява листата за изборите на прокремълската партия "Единна Русия", предупреди, че опозиционерите отново ще излязат на улицата, подготвени от "западни специалисти" и обучени в съседни републики.

Много тежка политическа битка се води както в страната, така и извън нейните граници, подчерта Путин. Той допълни, че противниците на Кремъл се нуждаят от "слаба и болна Русия" и "дезориентирано и разделено руско общество".

Франс прес отбелязва, че Путин е имал предвид в критиките си движението "Другата Русия", оглавявано от бившия световен шампион по шахмат Гари Каспаров, както и към олигарси като живеещия в изгнание в Лондон Борис Березовски, който е яростен противник на президента. /БТА/