Лидерите на Турция, Русия, Франция и Германия призоваха за създаване на Конституционна комисия в Сирия „преди края на годината“
Лидерите на Турция, Русия, Франция и Германия призоваха за създаване "преди края на годината" в Сирия на комисия, която да състави нова конституция, и за улесняване на доставките на хуманитарна помощ в страната, обхваната от кръвопролитна гражданска война от повече от седем години, предадоха световните агенции.
 

БГНЕС


Президентите на Турция Реджеп Тайип Ердоган, на Русия Владимир Путин и на Франция Еманюел Макрон, както и германският канцлер Ангела Меркел, се събраха днес в Истанбул на безпрецедентна среща на върха за Сирия.
 

БГНЕС


В заключителната декларация те призоваха за "създаване и за (първо) заседание в Женева преди края на годината на Конституционна комисия, ако обстоятелствата позволят", както и "осигуряване на бърз, сигурен и неограничен достъп на хуманитарните организации в цяла Сирия".
 

БГНЕС


Четиримата лидери освен това подчертаха необходимостта от запазване на примирието в северозападната сирийска провинция Идлиб, договорено миналия месец с посредничеството на Русия и Турция.
 
БТА