Путин: Икономическото разузнаване е приоритет
Путин: Икономическото разузнаване е приоритет / netinfo

Службата за външно разузнаване трябва да активизира усилията си за защита на интересите на руските компании в чужбина. Това заяви руският президент Владимир Путин при представянето на новия директор на службата Михаил Фрадков, съобщи Асошиейтед прес.

Руският президент нарече борбата с международния тероризъм "приоритет в работата на Службата за външно разузнаване", посочва агенцията, като се позовава на руски медии.

Путин постави акцент върху необходимостта да се разкриват своевременно планове за извършване на терористични актове, каналите за финансиране и разположението на бази за подготовка на терористи.

"В допълнение усилията на разузнаването трябва да се съсредоточат върху поддържането на промишления и военния потенциал на страната", подчерта Путин. "Службата за външно разузнаване трябва да може бързо и адекватно да оценява промените в международните икономически условия, да разбира какви могат да бъдат последствията за руската икономика и, разбира се, активно да брани икономическите интереси на руските компании в чужбина."

Путин освободи Фрадков от поста министър-председател през септември, но на 9 октомври издаде указ за назначаването му за директор на Службата за външно разузнаване, припомня Асошиейтед прес.