Путин и Проди обсъдиха икономическото си сътрудничество
Путин и Проди обсъдиха икономическото си сътрудничество / netinfo
Италианският премиер Романо Проди съобщи, че се готви подписване на договори между няколко големи италиански компании и Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

След срещата си днес в Сочи с руския президент Владимир Путин Проди уточни пред журналисти, че става дума за компаниите Финемеканика, ЕНЕЛ и ЕНИ. Италианският премиер оцени двустранното сътрудничество като впечатляващо, но посочи, че сега целта е да се разнообрази това сътрудничество с нови сфери. Проди изтъкна, че компанията Финемеканика работи в областта на високите технологии, включително в отбраната.

Путин наблегна на развитието на енергийния диалог между двете страни. Отношенията са много добри, италианците са зрели партньори, които умеят твърдо и последователно да отстояват националните си интереси, не разчитат на преференции и уважават партньорите си. Путин отбеляза, че не става дума само за доставка на горива от Русия.

Някои италиански компании планират милиардни инвестиции в руския енергиен сектор, каза руският лидер и даде за пример плановете на ЕНИ.