Путин и Абдула Втори заклеймиха тероризма
Путин и Абдула Втори заклеймиха тероризма / снимка: БГНЕС

Йорданският крал Абдула Втори и руският президент Владимир Путин декларираха днес, че страните им ще задълбочават отношенията си на дружба и сътрудничество, предаде ИТАР-ТАСС.

В документа, приет след срещата на двамата държавни глави в Аман, се посочва още, че е необходимо да бъде намерен изход от израелско-палестинския конфликт чрез съвместното съществуване на Израел и палестинска държава. Путин и Абдула Втори заявиха също, че окончателният статут на независимата палестинска държава трябва да бъде постигнат въз основа на "арабската мирна инициатива, "пътната карта" и резолюциите на Съвета за сигурност на ООН".

Русия и Йордания категорично осъждат като престъпни и нечовешки всички актове, методи и практиката на терора, от когото и да се осъществяват те, се казва също в съвместната декларация на Владимир Путин и Абдула Втори.

На преговорите в разширен състав с участието на членовете на двете делегации руският президент и йорданският монарх се съгласиха да обсъдят двустранните търговско-икономически отношения, посочва, ИТАР-ТАСС.