Публикуват последната статия на Политковска
Публикуват последната статия на Политковска / netinfo

Вестник “Новая газета” публикува статията, над която Анна Политковска е работила и не е успяла да работи преди смъртта си. В днешния брой са отпечатани и снимки към друг материал, който убитата е искала да напише, но не е успяла.

Последната статия на Политковска разказва за мъченията, на които са подложени чеченците в правоохранителните органи и затворите. Журналистката цитира писмо на Беслан Гадае, който твърди, че служителите на реда в Грозни са го били и измъчвали с ток. Едва след това Гадаев признал за серия убийства, твърди самият той в писмото си до Политковска. По данни на журналистката, споменати в статията, пребиването е било потвърдено с медицинско освидетелстване.

На публикуваните в “Новая газета” снимки се виждат, както се предполага, служители на чеченска силова структура. По информация на вестника те измъчват двама млади мъже. Единият от заловените седи в кола, докато кръвта му изтича /вижда се нож, забит в областта на ухото на жертвата/. Другият човек по данни на изданието е извлечен от колата на шосето.