Проведоха първия разпит на Виктор Емануил
Проведоха първия разпит на Виктор Емануил / netinfo

Принц Виктор Емануил Савойски бе изправен на първия си разпит в затвора в Потенца, откакто беше арестуван по подозрения за корупция, склоняване към проституция и мошеничества с игрални автомати, съобщи пред представители на печата негов адвокат.

В скандала бе замесено и името на бившия български министър-председател Симеон Сакскобургготски, който отхвърли обвиненията.

Виктор Емануил посрещна разпита с решителност, твърдост и прецизност, като посочи редица елементи, по които съдиите ще могат да размишляват в следващите дни, заяви Лодовико Изолабела, един от адвокатите му. Той подчерта, че е останал доволен от разпита, и добави, че принцът ще разговаря с близките си по телефона, защото те смятат за нецелесъобразно да се виждат с него в този момент.

Виктор Емануил е бил разпитан от съдията в предварителното производство в Потенца Алберто Януци и прокурора от следствието Хенри Джон Удкок. Последният отказа всякакви коментари пред тълпата от журналисти, фотографи и телевизионни оператори, които чакаха пред портала на затвора.