Хонконг
Хонконг / БГНЕС
Протестиращи срещу местното правителство на Хонконг се опитаха да влязат в сградата на регионалния парламент. Демонстрантите счупиха прозорци на сградата, предадоха Франс прес и Ройтерс. 

Хонконг
БГНЕС

Полицията се намеси и използва сълзотворен газ срещу протестиращите. Във вътрешността на парламента се виждат полицаи от силите за борба с безредиците. 
Сградата бе в епицентъра на протестите през последните седмици, организирани срещу внесен от правителството проектозакон за разрешаване на екстрадициите към континенталната част на Китай.

Хонконг
БГНЕС

В опита за проникване в парламента днес участват само малка част от хилядите протестиращи, блокирали тази сутрин главни улици пред правителствения комплекс на Хонконг, отбелязва ДПА. До ескалацията на напрежението се стигна по-малко преди началото на планираното за днес шествие от парка Виктория до административните сгради, в което се очаква да се включат стотици хиляди хора. Шествието се организира ежегодно по повод годишнината от връщането на Хонконг на Китай, станало на 1 юли преди 22 години.

Хонконг
БГНЕС

Хонконг
БГНЕС

БТА